One way

Bare Ove sine tanker om litt forskjellig…

Flower

Dobbeltmoral

Venstres landsmøte 2017: Grande mot aktiv dødshjelp – Trine Skei Grande advarer Venstre kraftig mot forslaget om å utrede aktiv dødshjelp. «- Når staten skal organisere å ta livet av egne borgere, kommer du i et umulig grenseland der du kan gjøre feil. Dette er den mest ultimate feilen en stat kan gjøre.»

Men å ta livet av 14.000 forsvarsløse barn (hvert år) før de er født, det er helt greit?!

«Jeg er glad i deg»

Det er godt å høre noen si «Jeg er glad i deg». Det gjør godt å vite at man er verdifull og elsket. Noen tror at Gud bare er glad i «de snille». Det er ikke riktig. Gud er glad i alle. Det var derfor han sendte Jesus. Jesus var særlig opptatt av de svake, de som ikke fikk det til. Det er godt å vite når vi føler at vi ikke strekker til.

Julen handler om en helt spesiell konge. En konge som ble født i en stall, som ble alles tjener og til slutt gav sitt liv for oss. En konge som sier «Jeg er glad i akkurat deg.» Jesus ønsker at vi skal gi hans kjærlighet videre. Han ber oss elske vår neste og gjøre godt mot andre. Kanskje er det noen du og jeg kan gjøre noe ekstra for og glede spesielt denne julen?

Is He Safe?

C.S. Lewis’ celebrated children’s book, The Lion, the Witch and the Wardrobe, tells of the adventures of four children in the magical kingdom of Narnia. The story is fun, but it’s also an allegory of Christ and salvation, with Christ represented by the lion Aslan. When in Narnia, the children meet Mr and Mrs Beaver, who describe the mighty lion to them.

“Is he a man?” asked Lucy.

“Aslan a man!” said Mr Beaver sternly. Certainly not. I tell you he is King of the wood and the son of the great emperor-beyond-the-sea. Don’t you know who is the King of the Beasts? Aslan is a lion – the Lion, the great lion.”

“ooh!” said Susan, “I’d thought he was a man. Is he – quite safe? I shall feel rather nervous about meeting a lion.”

“That you will, dearie, and no mistake” said Mrs Beaver; “if there’s anyone who can appear before Aslan without their knees knocking, they’re either braver than most or else just silly.”

“Then he isn’t safe?” said Lucy.

“Safe?” said Mr Beaver; “don’t you hear what Mrs Beaver tells you? Who said anything about safe? ‘Course he isn’t safe. But he’s good. He’s the King, I tell you.”

Source: CS Lewis, The Lion, the Witch & The Wardrobe (Penguin, 1950)

Christian slogans from the US

«Come work for the Lord. The work is hard, the hours are long and the pay is low. But the retirement benefits are out of this world.»

(fra: http://gospelcenteredmusings.com/2009/09/07/christian-slogans/)

Pengene styrer

Akkurat nå er det flaut å være norsk. Det er dessverre tydelig at det er pengene som bestemmer.

Erkebiskop Desmond Tutu sier han har mistet respekten for Norge etter at regjeringen har valgt å vende broderen fra Tibet ryggen. Han ber Norge holde fast på det vi alltid har stått for, eller velge feil – velge pengene. (ref: nrk)

Rimelig og god Wi-Fi

Jeg er imponert over et enkelt lite produkt fra TP-Link. Det er en TL-WR710N Mini Pocket Router som koster rett under 250,- kroner. Den er egentlig tenkt som en liten lomme-ruter du kan ha med på reise og plugge inn når du raskt og enkelt vil lage deg et trådløst nettverk (på hotellrommet, f.eks.). Den kan bl.a. settes opp i «Router mode» og «Access Point mode».

Jeg har satt den opp som «Access Point» for å lage trådløst nett i huset, istedet for den innebygde trådløse delen i mitt Cisco (Get) modem (som jeg har skrudd av). TL-WR710N er rimelig enkel å konfigurere og fungerer meget bra. Den er liten men har godt signal og er veldig stabil. Jeg kjøpte nettopp en til for å bytte ut en eldre Jensen Air:Link 29150 som ikke var helt stabil. Jeg synes nå jeg opplever at hele hjemmenettverket er mer stabilt.

 

Juletanker

«I slikt et vær, da får du bønner, Gud!» skrev Henrik Wergeland i en fortelling om et forferdelig stormvær en julenatt. Ja, kanskje er det slik at når det stormer som værst i livet kan noen og enhver kneppe hendene og be Gud om hjelp. Også i økonomisk urolige tider med mye usikkerhet er det godt å ha et fast punkt som holder. Jeg hørte om en eldre troende afrikaner, som virkelig ikke hadde mye materielle goder, si rolig når han ble spurt om hvordan han skulle klare seg: «God will provide. God will provide». Det viser stor tillit. Vi har nok stolt mye på pengene og velstanden vår, men vi ser etter hvert at det er ganske skjøre greier.

Er  Gud langt borte når vi roper på ham? Nei, han er veldig nær. Selv om han er universets skaper og herre, valgte han å bli født som et lite barn i en fattig stall. Han bøyde seg helt ned til det laveste punkt for å opprette kontakt med oss. Når vi av og til føler oss litt «lost» forstår han oss veldig godt. Han har vært der selv. Både i julen og i påsken.

Et lite «Word» tips

I MS Word er det greit å kunne bestemme hvor et langt ord skal deles, dersom det i løpet av en del redigering av teksten skulle ende opp mot slutten av en linje. Uten delingsinformasjon flytter Word hele ordet ned til neste linje, og det ser ofte ikke så fint ut. Dersom du legger inn en bindestrek manuelt (ved å skrive en) blir det ikke så bra når ordet etter mer redigering av teksten allikevel havner på en linje og ikke behøver å deles. Da ønsker du jo ikke noen bindestrek i ordet.

Så her er tipset: sett skrivemerket i ordet der du ønsker at det skal deles og trykk Ctrl+bindestrek. Da vil ordet deles (og bindestrek vises) dersom ordet havner på slutten av en linje, men det vil ikke deles og ingen bindestrek viser dersom hele ordet får plass på en linje.

Bye, bye Palm – Hello Android…

Så er tiden kommet…

Etter mer enn 15 år med «Palm» (Palm Pilot, Palm III, Palm V, Palm Tungsten E, Palm Centro) til organisering av alle møter og avtaler, kontakter, adresser og telefonnummer, passord, notater, skisser, og mer, skal jeg nå forsøke å skru av Palm for godt og forsøke å ta i bruk en «smart» Android-telefon. Valget falt på en liten Samsung Galaxy Gio.

Den første utfordringen var å finne en applikasjon til å lagre alle passordene mine på en trygg måte – samt muligheten til å overføre dem fra Palm, der jeg har brukt YAPS til lagring og organisering av ca 150 brukernavn og passord, i tillegg til kreditkort- og bank-informasjon, serienummer på utstyr og software koder for program og operativsystem.

Etter en del leting og lesing på nettet, og prøveinstallasjon av alternative applikasjoner (bl.a. KeePassDroid), endte jeg opp med OI Safe fra OpenIntents (du finner den i Android Market). Den har god kryptering beskyttet av et master-passord, kan organisere passordene i grupper som du definerer selv, og har ikke internettilgang, slik at du vet at passordene dine (selv om de er kryptert) aldri sendes til steder du ikke vet om. Backup er rimelig enkelt fra en meny. Den lagrer alle passordene i en kryptert fil som kopieres til sd-kortet i telefonen. Denne filen kan du så lagre på en PC. Skulle telefonen forsvinne eller du har behov for å legge passordene inn igjen er det bare å hente denne filen, kopiere den til sd-kortet og velge «Restore» i menyen, så er alt på plass igjen.

En annen viktig ting var at YAPS kan eksportere alle passordene til en csv-fil, og OI Safe kan importere passord fra en csv-fil. På denne måten slapp jeg å skrive inn alle mine passord manuelt (selv om jeg måtte justere litt på csv-filen for å få alt til å stemme).

YAPS var en veldig enkel applikasjon som gjorde akkurat det jeg hadde behov for: husket passord og viktig informasjon på en sikker måte. OI Safe er det samme, veldig enkel, uten mye ekstra fasiliteter, men den gjør jobben.

Moderne husdesign

Dersom du er opptatt av moderne husdesign finner du på www.trendir.com en nesten uuttømmelig kilde.

Selv om det meste ligger godt over nivået for normale norske lommebøker, er det allikevel mye inspirasjon å hente…