One way

Bare Ove sine tanker om litt forskjellig…

Flower

Innlegg i kategorien ‘Diverse’

Dobbeltmoral

Venstres landsmøte 2017: Grande mot aktiv dødshjelp – Trine Skei Grande advarer Venstre kraftig mot forslaget om å utrede aktiv dødshjelp. «- Når staten skal organisere å ta livet av egne borgere, kommer du i et umulig grenseland der du kan gjøre feil. Dette er den mest ultimate feilen en stat kan gjøre.»

Men å ta livet av 14.000 forsvarsløse barn (hvert år) før de er født, det er helt greit?!

Pengene styrer

Akkurat nå er det flaut å være norsk. Det er dessverre tydelig at det er pengene som bestemmer.

Erkebiskop Desmond Tutu sier han har mistet respekten for Norge etter at regjeringen har valgt å vende broderen fra Tibet ryggen. Han ber Norge holde fast på det vi alltid har stått for, eller velge feil – velge pengene. (ref: nrk)

Moderne husdesign

Dersom du er opptatt av moderne husdesign finner du på www.trendir.com en nesten uuttømmelig kilde.

Selv om det meste ligger godt over nivået for normale norske lommebøker, er det allikevel mye inspirasjon å hente…

Maria visste at jorden var rund

Mange går fortsatt rundt og tror at folk «i gamle dager» trodde at jorden var flat. Men faktum er at folk flest visste at jorden var rund, lenge før Jesus ble født.

Den første vi kjenner til som målte omkretsen til jorden var Erastotenes, som jobbet i biblioteket i Alexandria i Egypt. Rundt år 240 før Kristus beregnet han omkretsen til å være ca 40.000 km, noe som stemte forbausende godt.

Men hvorfra kom myten om at folk i middelalderen trodde jorden var flat? Mest sannsynlig fra en biografi om Columbus som ble skrevet av den amerikansk forfatteren Washington Irving i 1828. I boken dikter han inn at Columbus ble frarådet å foreta sin reise vestover for å finne India av trangsynte geistlige som mente at jorden var flat.

Men ble ikke vitenskapsmenn fengslet av kirken i middelalderen når de hevdet at jorden var rund? Nei, kirken i middelalderen visste at jorda var rund og kirkefader Augustin hevdet det samme.

(Hvor den runde jorden var plassert i solsystemet var man derimot uenige om…)

Du kan lese mer om dette på forskning.no.

Snart helg

Det er kjekt med arbeid, men også godt med helg og hvile. Jeg er glad Gud bare brukte seks dager på å skape verden – for så å hvile på den syvende. Dersom han hadde brukt lenger tid hadde det blitt langt mellom helgene!  🙂

Merkevarer

Det blir mer og mer klart at Coop ikke lenger nøyer seg med varehandel, men vil ha full kontroll også over produksjonen av det de selger. Men jeg ønsker ikke Coop syltetøy, jeg vil ha Nora eller Lerum. Jeg vil ikke ha Coop kjøttpålegg, jeg vil ha Gilde, Nordfjord eller Vossafår. Jeg vil ikke ha dårlig Coop marsipan til marsipankaken, jeg vil ha nydelig Odense. Jeg vil ikke ha Coop Cornflakes, jeg vil ha original Kellogg’s Corn Flakes. Jeg vil ikke ha Coop seigmenn, jeg vil ha ekte Laban fra Nidar. osv.

Protester mot «eneveldet», kjøp originale merkevarer 🙂

Da ferga ikke gikk…

Fergeproblemer til og fra Kvitsøy resulterte forrige uke i at en melkebonde på Kvitsøy måtte tømme ut 1000 liter melk fordi melkebilen ikke kom. Og på den lokale Coop butikken manglet de melk fordi melkebilen ikke kom. Hm…

Farlige damer?

Når vi ser på de etterhvert slanke og lette skihopperne er vel kanskje dette en idrett der kvinner har fortrinn framfor menn. Det er kanskje derfor «gamlekara» som styrer hoppsporten ikke tør å slippe damene fram?