One way

Bare Ove sine tanker om litt forskjellig…

Flower

Archive for februar, 2011

TED

Jeg må bare nevne TED. Det er et nettsted der du finner video av spennende og interessante foredrag av noen av verdens fremste på veldig mange felt. TED står for ‘Technology’, ‘Entertainment’ og ‘Design’ og er et lukket arrangement. Men foredragene tas opp og legges ut til fri nedlastning. Det er lett å bruke en time eller to der, og du kan til og med komme til å lære noe…

Farlige damer?

Når vi ser på de etterhvert slanke og lette skihopperne er vel kanskje dette en idrett der kvinner har fortrinn framfor menn. Det er kanskje derfor «gamlekara» som styrer hoppsporten ikke tør å slippe damene fram?

Rename

Jeg har lastet ned og prøvd en del «rename» program for raskt å endre filnavnet på mange filer, og funnet et gratis som gjør det jeg var på jakt etter. Det heter ReNamer.

Videofilene på minnebrikken i Panasonic videokamera heter 000001.mts, 000002.mts, osv. Når jeg bruker to kamera for å dekke en konsert eller lignende, eller når jeg har brukt mer enn en minnebrikke i forbindelse med et opptak, heter altså filene det samme på begge minnekortene. Jeg ønsker å samle alle filene i en katalog, og bruker ‘ReNamer’ til raskt å justere alle filnavnene til f.eks. Cam1_000001.mts, Cam1_000002.mts, og Cam2_000001.mts, Cam2_000002.mts, osv.