One way

Bare Ove sine tanker om litt forskjellig…

Flower

Archive for april, 2011

PowerPoint tips 1

Det kan ofte være vanskelig å finne det lille iconet med framviserlerret i PowerPoint som starter presentasjonen i full-skjerm-visning (særlig i Office 2007 og nyere, der Microsoft har flyttet iconet over til høyre side).

Men med å trykke F5 på tastaturet skjer det samme – presentasjonen starter i full skjerm – fra begynnelsen.

Men noe som kanskje er enda mer nyttig: trykk SHIFT + F5 og presentasjonen starter i full skjerm fra den sliden du står på.

Påsken på ‘twitter’

På twitter for ca 2000 år siden:

Sjekk denne videoen av hva som skjedde…

Dovado oppgradering

Jeg bruker en Dovdao 3GN ruter for å gjøre mitt mobile bredbånd til trådløst nettverk på hytta. Dermed kan flere enn en PC dele ett USB-modem. I stedet for å sette USB-modemet direkte i PC’en settes det i Dovado ruteren.

Men da jeg nettopp skiftet fra et Netcom ZTE MF636 til et Telenor ZTE MF110 USB-modem fikk jeg oppstartsproblemer. Etter litt søk på nettet fant jeg ut at min Dovado ruter (som jeg kjøpte hos Clas Ohlson for et år siden) hadde programvare (firmware) med versjon 4.0.4, og den støtter ikke det nyere ZTE MF110 modemet. Men på Dovado sine support-sider fant jeg både informasjon om hvilken programversjon som støttet ZTE MF110 modemet (versjon 4.2.3) og programvareoppgradring for nedlasting (jeg lastet ned versjon 4.3.3).

Etter oppgraderingen av Dovado ruteren fungerte alt som det skulle.

I konfigureringen i Dovado ruteren legger du inn PIN koden på SIM-kortet (i USB-modemet) og skriver «Telenor» i Access Point Name (APN).

Mer mobilt bredbånd

Så ga jeg altså opp Netcom mobilt bredbånd og måtte kjøpe mobilt bredbånd fra store, stygge, monopolistiske Telenor. De hadde rett og slett et bedre produkt. Netcom Mobilt Bredbånd Fritid (som de forøvrig nettopp har sluttet med) kostet 129,- pr mnd dersom du surfet mellom 17:00 – 08:00 på hverdager og i helgene (lør – søn), men ikke på bevegelige helligdager. Men – som tidligere nevnt i denne bloggen, hadde Netcom lagt inn en volumbegrensning på 2 GB pr mnd, og når den grensen er nådd, går farten den til «sneglefart» resten av mnd. Det viste seg fort at 2 GB er for lite, selv om dette kun ble brukt på hytta til «normalt» bruk.

Telenor sitt Kveld&Helg koster 149,- pr mnd dersom du surfer mellom 17:00 – 07:00 på hverdager, i helgene (lør – søn) – men også på bevegelige helligdager. Volumbegrensningen er her på 6 GB pr mnd før «sneglefarten» trør til.

Så gjenstår det å se om 6 GB er nok…

Raskere surfing

I de fleste nettlesere vil backspace-tasten ta deg et hakk tilbake i historikken. Med et lite ekstra-program som heter «AutoHotkey«, kan du i tillegg definere at «backspace» skal sendes når du trykker på scrolle-hjulet på musen. Dette gjør det veldig raskt å gå et hakk tilbake etter at du har trykket på en link for å sjekke en side.

Autohotkey drives av script-filer og kan brukes til veldig mye mer, du kan automatisere omtrent alt ved å sende tastetrykk og museklikk. Du kan f.eks. få skrevet lange ord du bruker ofte ved å bare skrive en forkortelse, justere lydvolum, lage dine egne short-cuts som starter et program, går til en nettside, osv, og lage menyer, pop-up’s, etc. overalt i Windows (les mer her…)

Men tilbake til «et hakk tilbake ved å trykke på scrolle-hjulet på musen». Etter at du har installert autohotkey lager du scriptet som får dette til å skje som en vanlig tekstfil (laget i Notepad og lagret som: «m_back.ahk»). Det består av en linje som ser slik ut:

MButton:: SendInput {Backspace}

«m_back.ahk» legges også inn i ‘Startup’ folderen i Windows, slik at det virker hver gang maskinen skrues på.

Les mer om hvordan du bruker Autohotkey her…

(Noen museleverandører (Logitec, Microsoft, …) leverer med software der du kan programmere knappen i scrolle-hjulet til å gjøre forskjellige ting, bl.a. «Backspace», men dette virker vanligvis ikke for andre mus. Med Autohotkey får du det til å virke for alle mus.)

Merkevarer

Det blir mer og mer klart at Coop ikke lenger nøyer seg med varehandel, men vil ha full kontroll også over produksjonen av det de selger. Men jeg ønsker ikke Coop syltetøy, jeg vil ha Nora eller Lerum. Jeg vil ikke ha Coop kjøttpålegg, jeg vil ha Gilde, Nordfjord eller Vossafår. Jeg vil ikke ha dårlig Coop marsipan til marsipankaken, jeg vil ha nydelig Odense. Jeg vil ikke ha Coop Cornflakes, jeg vil ha original Kellogg’s Corn Flakes. Jeg vil ikke ha Coop seigmenn, jeg vil ha ekte Laban fra Nidar. osv.

Protester mot «eneveldet», kjøp originale merkevarer 🙂