One way

Bare Ove sine tanker om litt forskjellig…

Flower

Bye, bye Palm – Hello Android…

Så er tiden kommet…

Etter mer enn 15 år med «Palm» (Palm Pilot, Palm III, Palm V, Palm Tungsten E, Palm Centro) til organisering av alle møter og avtaler, kontakter, adresser og telefonnummer, passord, notater, skisser, og mer, skal jeg nå forsøke å skru av Palm for godt og forsøke å ta i bruk en «smart» Android-telefon. Valget falt på en liten Samsung Galaxy Gio.

Den første utfordringen var å finne en applikasjon til å lagre alle passordene mine på en trygg måte – samt muligheten til å overføre dem fra Palm, der jeg har brukt YAPS til lagring og organisering av ca 150 brukernavn og passord, i tillegg til kreditkort- og bank-informasjon, serienummer på utstyr og software koder for program og operativsystem.

Etter en del leting og lesing på nettet, og prøveinstallasjon av alternative applikasjoner (bl.a. KeePassDroid), endte jeg opp med OI Safe fra OpenIntents (du finner den i Android Market). Den har god kryptering beskyttet av et master-passord, kan organisere passordene i grupper som du definerer selv, og har ikke internettilgang, slik at du vet at passordene dine (selv om de er kryptert) aldri sendes til steder du ikke vet om. Backup er rimelig enkelt fra en meny. Den lagrer alle passordene i en kryptert fil som kopieres til sd-kortet i telefonen. Denne filen kan du så lagre på en PC. Skulle telefonen forsvinne eller du har behov for å legge passordene inn igjen er det bare å hente denne filen, kopiere den til sd-kortet og velge «Restore» i menyen, så er alt på plass igjen.

En annen viktig ting var at YAPS kan eksportere alle passordene til en csv-fil, og OI Safe kan importere passord fra en csv-fil. På denne måten slapp jeg å skrive inn alle mine passord manuelt (selv om jeg måtte justere litt på csv-filen for å få alt til å stemme).

YAPS var en veldig enkel applikasjon som gjorde akkurat det jeg hadde behov for: husket passord og viktig informasjon på en sikker måte. OI Safe er det samme, veldig enkel, uten mye ekstra fasiliteter, men den gjør jobben.

Comments are closed.